Online schaken

Op maandagavond spelen leden van De Vughtse Toren een online toernooitje. Dit is van 20-22 uur en in die tijd kan je 4 tot 8 partijtjes spelen. Iedere speler heeft 15 minuten per partij. Daarnaast kun je de Berserk-mode gebruiken. In die mode wordt je tijd gehalveerd, maar ontvang je bij winst 3 punten i.p.v. 2 punten.

Mocht je nog niet eerder meegedaan hebben in De Vughtse Toren Arena hieronder in het kort de procedure.

Ook niet-leden kunnen meedoen, stuur even een mail naar s.zeldenrust@home.nl Je ontvangt dan een mail met de link naar ons toernooi. Zie ook onderstaande instructie.

  1. Maak een account aan bij de schaaksite: Lichess.org. Liefst een account met je eigen naam zodat iedereen in de Arena weet tegen wie hij speelt. Voor dit account maak je je eigen wachtwoord.
  2.  Als dit goed werkt en je op deze site kunt spelen tegen een willekeurig iemand of een training volgt of schaakpuzzel kunt oplossen (zeker doen), dan staat niets je meer in de weg om deel te nemen in de Vughtse Toren-arena met ons wekelijks toernooitje.
  3. Via je mail ontvang je, na aanmelding, wekelijks een link naar de De Vughtse Toren Arena. Ontvang je deze niet, mail dan even naar s.zeldenrust@home.nl, dan wordt je in de mailinglist gezet (geldt ook als je geen lid bent).
  4. Als je op de link klikt, kom je direct in de arena. Log in met het wachtwoord VT. Probeer dat alvast uit, zodat je op de toernooiavond geen problemen hebt met inloggen. Je komt dan wel in de Arena, maar er is nog geen tegenstander en geen schaakbord.
  5. Als je in de Vughtse Toren Arena komt, dan kan je deelnemen door op de knop NEEM DEEL te klikken. Je hoeft niet deel te nemen, kijken naar andere partijen kan ook, in dat geval klik je op de naam van een deelnemer. 
  6.  Er is niets verplicht, je kunt later beginnen eerder ophouden, wat je maar wilt. Speel je maar één partijtje ook goed. Het gaat nergens om…alleen om een lekker potje schaken tenslotte. O ja, chatten kan ook tussendoor in de chatbox, deze vind je naast het schaakbord (zo niet, even aanzetten).
  7.  TEST: probeer alles uit voor het toernooitje. Loop je ergens tegen aan, mail mij even (s.zeldenrust@home.nl), zodat we het even samen oplossen.
Inlogpagina De Vughtse Toren Arena

Succes en tot ziens in de Arena!