De Vughtse Toren 1 speelt gelijk tegen De Kemppion 1

Op zaterdag 1 april (geen grap) speelde De Vughtse Toren 1 gelijk in Eersel tegen De Kemppion 1 (4-4). Veel stond er voor het 1e team niet meer op het spel: we konden sowieso geen kampioen meer worden en degraderen is ook niet mogelijk.
Op bord 1 had Geert (wit) het moeilijk tegen zijn tegenstander (met een rating van ruim 1900). Geert hield lang stand, maar kwam gedrongen te staan en maakte in tijdnood een verkeerde keuze. Evelina op bord 2 kwam goed uit de opening, stond daarna de hele tijd beter maar kon alleen met veel risico’s wellicht iets forceren. Het remiseaanbod van de tegenstander werd daarom, gezien de tussenstand, geaccepteerd.
Wim, onze invaller voor Tammo (op bord 3 met wit), kreeg een mooie stelling en zou al snel remise kunnen forceren. De middag was nog jong en het advies was daarom: doorspelen. En ja hoor, zo’n 15 zetten later had hij gewonnen. Henk op bord 4 ging al op zet 3 in een koningsgambiet in de fout en stond lang onder druk, maar kon zich (met taai verdedigen en een beetje hulp van de tegenstander) bevrijden en alsnog de partij winnen.
Op bord 5 speelde Tom (wit) ook een prachtige partij, deze is bijgevoegd voor diegenen die deze partij willen naspelen. Het commentaar is van Tom zelf. En op bord 6 speelde Kees. Over en weer dreigingen, valstrikken en risico’s voor verkeerd afruilen. Kees sloeg zich daar heel omzichtig doorheen, remise was dan ook een terechte uitslag.
Op de laatste twee borden ging het mis, zowel bij Hans (met wit) als bij Frits (met zwart). Hans ging in de mist met een aanval die zijn tegenstand afsloeg en met een tegenaanval een stuk won. Hans verweerde zich nog kranig, maar moest toch opgeven. Frits miste in het middenspel de juiste voortzetting, waardoor de ruimte voor de tegenstander (met het loperpaar) te groot werd. Ook Frits moest opgeven.
Na deze (één na laatste ronde) staan we op een gedeelde 2e plaats, doch door het aantal bordpunten staan we vierde.
partij Tom