De Vughtse Toren 1 speelt gelijk tegen De Kentering 1

Zaterdag 16 september speelde de Vughtse Toren 1 gelijk tegen De Kentering 1 (te Rosmalen). Een ietwat tegenvallende score, we hadden vooraf op meer gehoopt.

We begonnen met een achterstand, doordat de vooruit gespeelde partij van Henk tegen de clubkampioen verloren ging. Evelina en Hans waren afwezig, maar met goede invallers hadden we toch de hoop dat we dit konden rechtzetten.
Maar helaas. Na een verliespartij van Tammo (hij overzag dat een stuk in stond) en kort daarna de verliespartij van Frits (overzag een vork), stonden we al met 3-0 achter en de overige partijen gaven niet veel hoop op voldoende punten. Een verlies lag in het verschiet…

Marc stond lang remise-achtig, maar door een onnauwkeurige zet van zijn tegenstander gaf deze zich gewonnen. Wim en Geert speelden zeer solide, konden druk zetten op de tegenstanders en beëindigden de partij met winst. Tussendoor vocht Tonnie voor een remise, maar kwam op het laatst net te kort. De tegenstander van Tom vocht lang tegen de druk op zijn koningsstelling, maar Tom wikkelde prima af naar een gewonnen stelling. Zonder fouten wist Tom zijn partij ook in winst om te zetten: Toch nog 4-4!