Eerste team speelt gelijk tegen EVS

Na een wedstrijd die werkelijk alle kanten op had gekund was een gelijkspel eigenlijk de terechte uitslag.

In de prachtige lokatie van de Hofnar in Valkenswaard begon de middag rustig. Na enige tijd kwam er tekening in de strijd: Tom speelde een partij die hij gauw wil vergeten. Hij kwam beter uit de opening maar door een tweetal slechte zetten verloor hij uiteindelijk. Tonnie kwam ook beter uit de opening en wikkelde vrij snel af naar een stelling met een goed paard tegen een slechte loper. Vakkundig manoevreerde hij dit naar de winst. Ondertussen had Evelina haar partij keurig binnen de remisegrenzen gehouden en had Henk na een koningsaanval een tweetal pionnen veroverd. Door taaie tegenstand duurde het nog lang voordat het punt bijgetekend kon worden.

Met de 2,5-1,5 tussenstand was het nog steeds onduidelijk. Marc en Tammo stonden minder, Wim stond iets beter en Geert leek remise te houden maar met tijdnood weet je maar nooit. Daarom moest Wim de diverse remiseaanboden die hij kreeg afslaan. Hadden we op dat moment maar de overige resultaten geweten….

Marc had een kwaliteit moeten geven om nog enig tegenspel te kunnen krijgen maar zijn tegenstander wikkelde gedegen af naar de winst. Geert kon met het nieuwe speeltempo de tijdnood voorblijven en had uiteindelijk een terechte remise.
Maar Tammo kreeg plotseling een pion cadeau en na nog een slechte zet had zijn tegenstander opeens een inferieure stelling. Tammo wist dit keurig in een punt om te zetten. 4-3 dus, een remise voor Wim was voldoende. Maar tot eenieders schrik koos hij de verkeerde afwikkeling (die op het eerste oog leek te winnen) en even later moest hij in verlies berusten.

De volgende wedstrijd tegen Dubbelschaak zal bepalen of we nog promotiekansen hebben. We gaan ervoor!