Eerste team wint verrassend van Vianen / DVP 2

Ondanks de hogere rating heeft ons eerste team gewonnen, in Vianen, met 3½-4½.
Na anderhalf uur spelen zag het daar overigens absoluut niet naar uit. Een ruime nederlaag was eerder de verwachting: op 3 borden stonden we zonder compensatie een pion achter en op 1 bord zelfs een vol stuk. De rest was nog in evenwicht. Maar de middag was nog lang niet voorbij…
 
Geerts tegenstander (rating 2089) was gekomen om te winnen zoals hij zelf achteraf zei. De openingskennis van Geert is echter beroemd en hij kreeg een mooie aanvalsstelling op het bord. Op een gegeven moment stond de koning van de tegenstander zelfs midden op het bord maar door tijdnood kon Geert de winnende voortzetting niet vinden. Toch een mooie plusremise!
Ewelina kreeg 1. G2-G4 tegen, iets wat op ons niveau prima kan. Door een verkeerde voortzetting verloor ze een pion en kwam ze flink onder druk te staan. Ze verweerde zich nog flink maar de nederlaag was niet te vermijden.
Henk speelde na een vlot verlopen opening iets te voortvarend op de aanval en verloor daardoor een pion. Een onzorgvuldigheid van de tegenstander leverde op een gegeven moment via een onverwachte tussenzet 2 pionnen op en een gewonnen eindspel.
Tom had per ongeluk zwart gekregen tegen een sterke tegenstander en dat bleek een psychologisch nadeel. Een onoverzichtelijke stelling leidde uiteindelijk tot materiaalverlies en een nul.
Hans had de hele partij een remisestelling. Hij verloor helaas een pionnetje, maar de remise kwam nooit in gevaar. En toen zijn tegenstander pardoes zijn overgebleven paard weggaf, was de winst voor Hans.
Kees gaf al snel de tegenstander een paard cadeau en na afruil van de stukken resteerde een verwoeste stelling én een paard minder. Kees kon niet anders dan opgeven.
Tammo had van begin af aan de overhand. Zijn tegenstander had geen tijd om te rokeren en Tammo speelde vol op de winst. De tegenstander moest een paard geven om mat te voorkomen en Tammo speelde dit bekwaam uit. Hij had ook beloofd om te winnen, mag hij vaker doen!
Frits was als laatste nog bezig. Hij had lang een bord vol stukken en pionnen: na 27 zetten was slechts 1 pion afgeruild. Toen zijn tegenstander een belangrijke pion op C5 verloor, kon Frits met zijn torens een extra pion winnen op de B-lijn. Na afruil van de resterende stukken bleven twee vrijpionnen op de A- en B-lijn over. De tegenstander gaf het toen op waarna de overwinning een feit was.
klik hier voor de uitslagen