Eerste winst voor eerste team

Zaterdag 8 oktober 2016 speelde de Vughtse Toren 1 in Oss tegen OSV-2.
We hebben dit gewonnen met 6-2!

Wim (bord 1) had taaie tegenstand en kon geen doorbraak forceren, ondanks 2 toren op de h-lijn. Het paard van zijn tegenstander stond ijzersterk. Remise was het resultaat.

Henk (bord 2) had het iets makkelijker, kreeg zelfs een zwarte pion op f3. Daarna was het snel afgelopen en was het eerste punt binnen.

Geert (bord 3) had lang een goede stelling, maar na de korte rochade van zijn tegenstander kreeg Geert meer grip op de stelling, wat zich later uitbetaalde in een prima winst!

Ook Hans (bord 4) ging, schijnbaar, lang gelijk op, kon afwikkelen tot een eindspel met de verste vrijpion (en beiden een toren) en na een blunder van zijn tegenstander was ook dit punt voor ons!

De tegenstander van Tom (bord 5) kon een kwaliteit winnen, maar durfde dat niet aan. Tom maakte daar gebruik van, won een stuk en zijn torens maakten volop gebruik van de g- en h-lijn. Ook dit punt was voor ons!

Frits (bord 6) kwam slecht uit de opening, verloor 2 pionnen, maar won er nog 1 terug. En na een aftrekschaak gaf hij het snel op.

Kees (bord 7) kon de h-lijn openen, waarna hij met goed schaak eerst een stuk won en daarna de hele partij!

Tammo (bord 8) speelde een prima partij, stond de hele tijd goed maar besloot in het clubbelang om geen winstpoging te doen en een solide remise was het resultaat.

Frits Akkermans