Geflatteerde (?) overwinning eerste team

Menigeen zal met verbazing de uitslag van de externe wedstrijd tegen HMC 3 bekeken hebben. De gemiddelde rating van ons team was ongeveer 30 punten lager (ook al zegt dat niet zoveel) en na een uur of anderhalf spelen leek het er eerder op dat we als team gingen verliezen. Maar uiteindelijk kon alleen Henk een 0 bijschrijven doordat hij een paar mindere zetten gedaan had die de tegenstander keurig afstrafte. Evelina boekte een gedegen overwinning tegen een tegenstander die het een eer vond om tegen de enige dame in het gezelschap te spelen.
Maar voor zover mijn kennis reikt hielpen op alle andere borden de tegenstanders op enig moment een handje mee waardoor de punten gestaag binnen rolden. Uiteindelijk stond er een 7-1 op het scoreformulier!
Als voorbeeld hoe dit ging hierbij het verslag van Tom:
In een Konings-Indische partij ging deze gelijk op tot de 20ste zet toen ik het loperpaar moest opgeven. Een paar zetten later werden zwart’s lopers behoorlijk aktief op beide vleugels en na geforceerde dameruil moest ik vrezen dat zwart een pion zou winnen. Zwart zag het niet en ik kon zowaar wat tegendreigingen in de stelling brengen waardoor mijn 2 paarden op miraculeuze de zwarte lopers in bedwang hielden. Om de zaak te forceren ruilde zwart een van z’n lopers tegen een paard. Dat had hij beter niet kunnen doen aangezien mijn Koning daardoor vrije doortocht kreeg hetgeen uiteindelijk bij de de 45e zet beslissend voordeel opleverde. Zwart rekte de partij nog tot de 59 zet.