Impressie Bertie Brandwijk Senioren- en Veteranentoernooi

Alweer voor de 32e keer werd op 16 november 2017 het Bertie Brandwijk seniorentoernooi bij de Vughtse Toren gehouden. Op dezelfde locatie vondt tevens het officiƫle NBSB Veteranenkampioenschap (voor NBSB leden van 65 jaar en ouder) plaats. Beide toernooien waren, zoals we gewend zijn, goed bezet en vonden in een gemoedelijke sfeer plaats. De lunch was bij de prijs inbegrepen en viel zoals gebruikelijk goed in de smaak. Verder werden tussen de partijen door de nodige herinneringen opgehaald.

Dat wil niet zeggen dat er niet fel gestreden werd om de eerste plaats. In beide groepen ging het vrijwel altijd erop of eronder. Opvallend dit keer was dat (wederom in beide groepen) na 6 van de 7 ronden al duidelijk wie er op de eerste plaats zou eindigen: met 6 uit 6 kon er niets meer mis gaan voor Tom de Ruiter (senioren) en Nico Schouten (veteranen). Tom nam in de laatste partij wat gas terug met een remise maar Nico ging er nog eens goed voor zitten en maakte er een perfecte score van met 7 uit 7.

De deelnemende leden van de Vughtse Toren streden dit keer niet mee om de eerste plaats. Geert vd Cruijsen en Henk van Evert kwamen bij de senioren niet verder dan 4 uit 7, een gedeelde 5e plaats. Bij de veteranen steeg Paul Schippers boven zichzelf uit met 5 uit 7, een gedeeld 2e plaats.

 

De uitslagen: 2017 Berti Brandwijk Seniorentoernooi Eindstand
2017 Veteranenkampioenschap Eindstand

 

 

Nico Schouten ontvangt de wisselbeker uit handen van Leon van Gelder, de voorzitter van de NBSB.

 

 

Tom de Ruiter is zichtbaar tevreden met zijn prestatie.