Algemeen

Interne competitie De Vughtse Toren

Het seizoen van onze schaakvereniging loopt van eind augustus tot en met medio juni. Op de meeste speelavonden wordt er gespeeld voor de interne competitie. Deze competitie bestaat uit 1 groep van 10 spelers en 1 groep met de overige spelers. Drie keer per jaar wordt er een cyclus gespeeld van 9 ronden. Groep 1 speelt hierbij een halve competitie. Groep 2 wordt ingedeeld volgens het Zwitsers systeem. In groep 2 promoveren steeds de beste 3 van elke cyclus. In groep 1 degraderen elke cyclus steeds de onderste 3 schakers. Onze vereniging heeft ongeveer 30 leden die meedoen aan de interne competitie.

   

Toernooien

Voor de leden wordt er elk jaar een Nieuwjaarstoernooi en, aan het eind van het seizoen, een Tweetallentoernooi georganiseerd.

Daarnaast organiseert schaakvereniging De Vughtse Toren enkele open toernooien. In juni is dit het populaire “Voorjaars” toernooi (voorheen Cafeschaaktoernooi) en in november het Seniorentoernooi en het NBSB-Veteranenkampioenschap.

   

NBSB-competitie

De Vughtse Toren heeft 1 team wat in de KNSB-competitie deelneemt. Dit team speelt in de 4e klasse. Het team bestaat uit 8 leden. De wedstrijden zijn 9 keer per jaar op zaterdagmiddag. Daarnaast speelt er 1 team van 4 spelers mee in de NBSB competitie. Deze wedstrijden zijn 7 keer per jaar op zaterdagmiddag