Algemeen

Interne competitie De Vughtse Toren

Het seizoen van onze schaakvereniging loopt van eind augustus tot en met medio juni. Op de meeste dinsdagavonden wordt er gespeeld voor de interne competitie. Deze competitie bestaat uit 2 groepen van 12 spelers en 1 groep met de overige spelers. Drie keer per jaar wordt er een cyclus gespeeld van 11 ronden. Groep 1 en 2 spelen hierbij een halve competitie. Groep 3 wordt ingedeeld volgens het Zwitsers systeem. In groep 2 en 3 promoveren steeds de beste 3 van elke cyclus. In groep 1 en 2 degraderen elke cyclus steeds de onderste 3 schakers. De schaakvereniging De Vughtse Toren heeft ongeveer 40 leden die meedoen aan de interne competitie.

Toernooien

Voor de leden wordt er elk jaar een Nieuwjaarstoernooi en, aan het eind van het seizoen, een Tweetallentoernooi georganiseerd.

Daarnaast organiseert schaakvereniging De Vughtse Toren enkele open toernooien. In juni is dit het populaire Cafeschaaktoernooi en in november het Seniorentoernooi en het NBSB-Veteranenkampioenschap.

NBSB-competitie

De Vughtse Toren heeft 2 teams welke in de KNSB-competitie deelnemen. Het 1e team speelt in de 4e klasse, het 2e team speelt in de 6e klasse. De teams bestaan uit 8 leden. De wedstrijden zijn 7 keer per jaar (voor het 1e team is dit 9 keer) op zaterdagmiddag.