NBSB-competitie 1e team ronde 2

Maandag 9 november, Wim Viering

 

logonbsb

 

Degelijke overwinning voor eerste team

Wim: ”Het eerste team van de Vughtse Toren heeft in de tweede ronde een degelijke overwinning behaald tegen E.V.S. 1 uit Valkenswaard. Drie prima overwinningen en een handvol remises zorgden voor een ruime 5 ½ – 2 ½ overwinning.

De score werd aan het vierde bord geopend door Henk, die in een voor zijn doen redelijk vlakke partij tot een correcte remise kwam. Daarna kon de vlag in top voor Tom (bord 8) en Hans (bord 2). Tom had vanuit een prima opening al vrij snel druk op de vijandelijke stelling en stelde zijn tegenstander spoedig voor onoplosbare raadsels. Hans accepteerde een dubbelpion in ruil voor een sterk loperpaar. De koningsaanval die volgde werd door zijn tegenstander onderschat, waarna Hans de volle buit vakkundig binnenhaalde.

Marc (bord 1) had vanaf de opening een comfortabele stelling, maar moest erkennen dat zijn tegenstander het evenwicht toch wist te handhaven: remise dus. Evelina (bord 6) speelde een sterke partij. Met een fraaie koningsaanval wist zij haar tegenstander te overrompelen.

Met een drietal remises werd de wedstrijd vervolgens binnengehaald. Geert (bord 5) speelde een vrij gesloten partij, waarin beide spelers niet teveel risico’s wilden nemen. Steven (bord 7) daarentegen bracht zijn opponent tot aan de rand van de afgrond, maar vergat hem eroverheen te duwen. Jammer, want een prima partij kreeg zodoende niet de verdiende beloning. Wim (bord3) bracht met een remise de eindstand op het bord. In een aantrekkelijke partij stond hij wellicht lange tijd wat beter, maar op het eind was er een miniem plusje voor zijn tegenstander. Met de wedstrijdstand voor ogen werd tot een puntendeling besloten.

Al met al een degelijke overwinning waarmee we nu op derde plaats staan.”