NBSB-competitie 1e team, ronde 3

Zondag 13 december 2015, Wim Viering

 

 logonbsb

 

Eerste team onderuit tegen Eindhoven 3

 

Het eerste team van de Vughtse Toren heeft in de derde ronde een teleurstellende maar verdiende nederlaag geleden tegen koploper Eindhoven 3. Toch kwamen we nog op voorsprong door een prima zege van Steven, die zich duidelijk de betere toonde in een theoretische, vrij wilde variant. Met een paar pluspionnen haalde Steven de partij fraai binnen.

Daarmee was de winstkoek echter op. Er volgden remises van Evelina en Tom. Bij Evelina was het evenwicht nooit echt verbroken, maar bij Tom zat er lange tijd meer in. In een prima stelling vergreep Tom zich echter en moest hij in remise berusten.

Eindhoven kwam vervolgens op voorsprong door nederlagen van Marc, Geert en Hans, ondanks hardnekkig verzet van allen. Marc maakte in de opening een inschattingsfout en moest de hele partij achter de feiten aan, terwijl Geert in een evenwichtige partij aan het eind het spoor bijster raakte. Bij Hans was er niet zoveel aan de hand. Maar plots had hij de keuze van stuk- of kwaliteitsverlies. Het was het begin van het einde.

Henk voegde nog een half punt aan ons totaal toe en mocht daar blij mee zijn, aangezien hij lange tijd verloren stond. Wim had met het oog op de stand een eerder remise-aanbod afgeslagen. Hij vergooide zijn wat betere papieren echter in tijdnood, waarna hij het tij niet meer kon keren.

Resteert dus een zware 5 ½ – 2 ½ nederlaag, waarmee Eindhoven zijn koppositie verstevigde en wij onze kampioensaspiraties voorlopig kunnen opbergen. Wij zullen in de achtervolging moeten en daarbij op een misstap van Eindhoven moeten hopen…..