NBSB-competitie ronde 4, 1e team

Woensdag 13 januari 2016, Wim Viering

 

 logonbsb

 

Gelijkspel voor Vughtse Toren 1

 

De hoofdmacht van de Vughtse Toren heeft in de uitwedstrijd tegen W.L.C. 2 in Eindhoven een moeizaam en toch wel teleurstellend gelijkspel behaald.

De wedstrijd begon allerminst rooskleurig. Hans (bord 1) was zeker tevreden over zijn stelling, maar gaf pardoes een stuk cadeau en kon vrijwel meteen de strijd staken. Frits (7) kwam beter uit de opening maar moest toezien dat zijn tegenstander de stelling dichtschoof en daarna in remise berusten. Met de vooraf niet ingecalculeerde nederlaag van Steven (aan bord 8 na een tamme opening steeds wat minder) stond er een vervelende tussenstand van ½ – 2 ½ op het scorebord.

Henk (3) bracht vervolgens het volle punt binnen doordat zijn tegenstander te lang op de aanval bleef spelen, maar Marc (2) ging na een lastige opening min of meer regelmatig het schip in. 1½ – 3½ dus en daar hadden we niet op gerekend.

Gelukkig keerde het tijd. Wim (4) en Geert (6) speelden hun middenspel veel actiever dan hun tegenstanders en trokken hun overwinning bekwaam over de streep Alle hoop was toen gevestigd op Tom (5), die een prima partij speelde maar in de slotfase mistastte. Hij overzag een geforceerde winst, waarna hij enkele zetten later remise overeenkwam met een zeer opgeluchte tegenstander. Eindstand dus 4-4. Naar boven kijken zal helaas niet heel veel zin hebben, zo is de verwachting, en naar beneden kijkend moeten we wel nog even wat punten zien te halen!