NBSB-competitie: verslag 3e team

Zondag 8 december 2013, Frank Donders
 

logonbsb

 

De Drie Torens 4  –  De Vughtse Toren 3

 

Frank Donders: ‘Eindelijk een keertje met max. 2 auto’s getogen naar Tilburg om in de volledig (?) vernieuwde accommodatie onze vertrouwde tegenstander te ontmoeten. Zoals eerder is gebleken is dit een overwegend jeugdig tot zéér jeugdig team, dat weliswaar gedisciplineerd, maar soms ook te frivool de stukken uit de vingers liet gaan. Dit was zowel in ons voordeel als nadeel. Gelukkig hadden we op bord 5 ons toeverlaten steun- en ijkpunt; hier speelden Hans Ploem met wit tegen leeftijdgenoot Henk Kleintjens.

 

De eerste 4 partijen waren al snel beslist. De partij van Jaimy, op bord 1, die later moest beginnen omdat Teun(tje) nog niet terug was van zijn in gelijkspel geëindigde voetbalwedstrijd , werd al ras beklonken in een eeuwig-schaaksituatie (een noodrem van Jaimy, die anders had moeten capituleren). Bouwe moest in Jelle zijn meerdere erkennen door een heel sluw opgezette matval. Jack v.d. Vall en Wim Peeters wisten vrij snel de partijen in volle winst om te zetten.

 
 

Tussenstand 2½-1½ in ons voordeel. Omdat deze 4 partijen zo snel waren afgelopen konden zij vast huiswaarts. Alex en Frank hadden het uiterst moeilijk en moesten uiteindelijk opgeven. Ook Peter met zijn geheide B.B.-b4 had het moeilijk maar wist zijn partij uiteindelijk toch in winst om te zetten. Rest nog de partij van Hans. Hij stond lange tijd een pion achter; en gezien het gedegen tegenspel werd het ergste gevreesd. Doch op ‘Ploemeriaanse wijze’ wist Hans een kwaliteitswinst af te dwingen.

Het spel eindige in een schitterende ‘promotie’. Een mooi woord om mee te eindigen.

Eindstand: 3½-4½ (in ons voordeel dus).’