NBSB-competitie (2-11-2013)

logonbsb

Uitslagen ronde 1, zaterdag 2 november:

 

VT 1 – Triple Pion 1                4-4

VT 2 – De Oude Toren 1         3-5

VT 3 – Rochade 2                   5-3

 

Verslag Frank Donders:

Zo, de 1e externe competitiedag achter onze kiezen en ieder heeft daar zo zijn eigen (na)smaak aan overgehouden.

Wat natuurlijk opvalt is dat het 3e team verreweg het beste uit de bus kwam tegen Rochade II uit Tilburg. Zij wonnen met maar liefst 5 tegen 3. En dat terwijl Jaimy op bord 1 voor ’t eerst met voorsprong in kwaliteit toch remise af moest geven. Een snelle Bertie Brandwijk-opening op het bord van Peter bracht het eerste punt binnen. Daarna volgden anderen.

Minder ging het bij 2e team. Het had misschien gelijk kunnen komen als op het bord van Sije geen telfout werd gemaakt; daardoor kon de ander net één zet eerder promoveren, hetgeen tot verlies leidde. Spectaculair in deze groep was de partij van Stef van Dielen. Deze partij wordt nog nader onder de loep genomen en wordt mogelijk geanalyseerd in het clubblad geplaatst. 

Zéér spannend werd het in het 1e team waar menigeen het zwaar te verduren kreeg. Tegen het eind der de kloktijden rolden er nog juist 3 remises uit; zodat de punten gelijkelijk (?) konden worden verdeeld.

Bijgaand een foto van de partij van Evelina. Zij presteerde het om uit een schier kansloze positie (volgens omstanders) toch een remise te putten.