Start van de NBSB avondcompetitie

Voor het eerst in de geschiedenis van de Vughtse Toren heeft een team deelgenomen aan de NBSB avondcompetitie.
Op woensdag 28 september vertrokken Peter Loman, Ria Samuels, Frank Donders en Ton van Roon naar Tilburg om daar te spelen tegen het team Stukkenjagers H.
De speellocatie van de Stukkenjagers ligt midden in het centrum van Tilburg, vol met wegomleggingen, eenrichtingsverkeer, moeilijk te vinden parkeergelegenheid enz.
Resultaat: Peter, Ria en Frank (die samen in één auto zaten) kwamen 20 minuten te laat.
De tegenstanders waren zo sportief om pas om 20.15 uur de klokken aan te zetten, zodat er maar weinig bedenktijd verloren ging.

Peter speel op bord 1 met wit zijn favoriete opening b4. In eerste instantie leek zijn tegenstander daar weinig van onder de indruk, maar op een gegeven moment maakte hij een blunder waardoor mat niet meer was te voorkomen.
Op bord 4 kwam Frank met zwart goed te staan. Hij dacht, het is nu tijd om wat risico te nemen. Had hij beter niet kunnen doen. Koste hem een loper en uiteindelijk de partij. Tussenstand 1 – 1.
Ton speelde op bord 2 een rustige opening, zonder veel dreigingen. Maar na 24 zag Ton een leuke combinatie. Zijn tegenstander zag dit te laat. Resultaat een pion + een kwaliteit.
Ton maakte het zich nog onnodig moeilijk door deze kwaliteit voor een pion terug te geven. Maar met twee pluspionnen in het eindspel kwam het toch nog goed.
Ria speelde op bord 3 verdienstelijk en kwam al snel een kwaliteit voor. Maar wellicht verrast door het korte speeltempo in de avondcompetitie (90 minuten voor 40 zetten + 15 minuten voor de rest van de partij) ging ze na 36 zetten door de vlag.

Eindresultaat: 2 – 2. Voor de eerste keer dat we meedoen, is het team best tevreden met dit resultaat.

Ton