NBSB-Bekercompetitie 1e ronde

Vrijdag 25 oktober 2013, Marc Viering

logonbsb

 

Verslag Marc Viering:

‘Op dinsdagavond 22 oktober ontvingen we voor de eerste ronde van de  NBSB-beker de Triple Pion. Ons viertal bestaande uit Wim, Hans, Marc en Henk had  al vroeg in de wedstrijd de wind in de zeilen. Voor Wim waren er na de opening  geen problemen, terwijl Hans en Henk na een uur spelen de duidelijk actievere  stelling hadden. Marc stond wat gedrukt, maar had ook geen grote Hans, na een prima gespeelde partij niet correct offerde,  maar zijn tegenstander vond niet de juiste verdediging en werd mat gezet. Wat  Marc ondertussen liet zien, tart iedere beschrijving. Hij bevrijdde zijn  stelling met een tijdelijk pionoffer en wikkelde eenvoudig af naar een  positioneel totaal gewonnen stelling. Daarna begon hij vreselijk te knoeien,  overleefde ternauwernood enkele tactische wendingen, stond waarschijnlijk weer  gewonnen en deed toen maar pardoes een toren in de aanbieding. Door een  toevalligheidje in de stelling kon hij nog net remise maken. Al met al een  verdiende 3 1/2 – 1/2 overwinning voor ons  viertal.’

 bekercompetitie

Overige uitslagen

Start externe competitie zaterdag 2 november (29-9-2013)

logonbsbAl onze  teams spelen deze eerste speeldag, zaterdag 2 november, thuis bij Van Berkel:

 

Het 1e team speelt dan tegen Triple pion 1 uit Eindhoven. Vorig seizoen won ons team met 4,5-3,5.

Ons 2e team speelt tegen De Oude Toren 1 uit Berkel -Enschot.  Tijd voor revanche; vorig seizoen verloren wij nipt met 3,5-4,5.

Het 3e team speelt tegen Rochade 2 uit Tilburg. Laatste keer dat het 3e tegen dit team speelde was in seizoen 2002-2003. Toen wonnen we met 4,5-3,5.

Jaarvergadering 2013 (29-9-2013)

hamer dvtOp dinsdag 27 augustus 2013 is de jaarvergadering van de Vughtse Toren weer gehouden. Dit is altijd de start van het nieuwe schaakseizoen. Er waren ongeveer 25 leden aanwezig. De vergadering werd voor de laatste keer geleid door Wolter. Hij nam tijdens de vergadering afscheid als voorzitter. Na 14 jaar in deze functie vond hij dat het tijd was om de ‘hamer’ door te geven. Ton van Roon neemt deze over. Ton was wegens vakantie niet aanwezig, maar dat zal één van de komende schaakavonden zeker gebeuren. Ongetwijfeld zal hij met hetzelfde enthousiasme deze rol gaan vervullen. Ton heeft de afgelopen jaren diverse bestuursfuncties vervuld. De laatste jaren als wedstrijdleider. Van deze functie neemt hij nu afscheid en deze rol wordt overgenomen door Peter Loman. Jaimy zal hem, indien nodig, ondersteunen. Een verslag van de vergadering zal in één van de komende clubbladen gepubliceerd worden.