Verslag NBSB-competitie 3e team

Zondag 5 januari 2013, Ton van Roon
 
logonbsb
 

Het 3e team is nog steeds trotse koploper in de 3e klasse B.

Ton van Roon: ”Het 3e team mocht zaterdag 4 januari aantreden tegen het jeugdige team van HMC 6 uit Den Bosch, met spelers in de leeftijd variërend van 10 t/m 13 jaar. Voor veel volwassenen moeilijk om tegen te spelen. De kinderen spelen snel, agressief en verrassend.

De eerste die dat ondervond was Jaimy die op bord 1 het op mocht nemen tegen de kersverse Brabants kampioen tot 12 jaar, Sjoerd van Roon. Jaimy behandelde de opening verkeerd en kon in record tempo opgeven. “Ik schaam me kapot” was later het commentaar van Jaimy

Op bord 2 speelde Peter zijn lievelingsopening b4! Echter, zijn tegenstander raakte niet onder de indruk, het werd een snelle remise.

Op bord 3 speelde Ton tegen de nummer 4 van het Brabants Kampioenschap. Er leek niets aan de hand totdat Ton verkeerd afruilde, wat hem een stuk koste (Ton heeft er het hele weekend slecht van geslapen).

Al met al stond het na anderhalf uur spelen 0,5 tegen 2,5 voor HMC.

Bouwe had op bord 6 meer succes. Hij maakte wel fouten, maar zijn tegenstander net iets meer: 1-0. Wim Peeters op bord 8 maakte geen fouten en trok de stand weer gelijk.

Wim Berndsen op bord 4 stond inmiddels een Dame tegen een Loper voor. Hoewel het nog best lastig was (die kinderen geven niet zo snel op) haalde hij uiteindelijk het volle punt binnen. 3,5 tegen 2,5 met nog twee partijen te gaan.

Jacques moest op bord 5 alle zeilen bijzetten. Zijn tegenstander offerde op een gegeven moment een Toren. Hij dacht met 3 verbonden pionnen tegen die Toren een gewonnen eindspel te hebben. Helaas voor hem, gelukkig voor Jacques was dit niet het geval. Jacques bood remise aan. Achteraf bleken er nog winst kansen voor Jacques te zijn, maar met zijn remise was het 4 – 3. Een gelijk spel was minimaal binnen. Hans was de enige die nog speelde. Even zag het naar uit dat het voor Hans niet goed af zou lopen, totdat hij met eeuwig schaak het halfje binnen wist te slepen. Bravo! Uitslag 4,5-3,5.”