Verslag Open Schaakkampioenschap voor clubteams in Veldhoven

Zondag 25 mei 2014, Wim Viering

 

De Vughtse Toren heeft in de B-groep van het Open Brabants snelschaakkampioenschap voor clubteams een uitstekende derde plaats bereikt. Na een spannende finale kwam ons team, bestaande uit Henk van Evert, Geert van de Cruijsen en Marc en Wim Viering, net een halfje te kort achter de teams van De Kempion en De Rochade. De A-groep werd een prooi voor het team van Stukkenjagers 2.

Het toernooi werd zaterdag 25 mei gespeeld in Veldhoven en stond mede onder leiding van “onze” wedstrijdleider Ton van Roon. Misschien hebben we Ton met onze moeizame start een beetje teleurgesteld, maar na de pauze wisten we gelukkig nog het een en ander te repareren.  Bij het ingaan van de laatste ronde stonden we zelfs aan kop in de B-groep. Na een nederlaag tegen Eindhoven 1 wachtte ons echter de derde plaats.

Het succes van ons team kwam voor een groot deel voor rekening van Marc aan het tweede bord (6 uit 11) en Henk aan het derde bord (8 punten). Wim en Geert hadden het aanzienlijk moeilijker. Wim mocht de klappen op het eerste bord opvangen (4 ½ punt) en Geert  (3 punten) had hier en daar wat tijd te kort om de genadeklap uit te delen.

Het toernooi werd verspeeld met de A-teams en de B-teams in een groep, hetgeen uiteraard voor- en nadelen heeft. Het nadeel is natuurlijk dat de eindstand per groep een vertekend beeld kan geven, omdat je niet tegen al je concurrenten hebt gespeeld. Daar staat dan de charme tegenover dat je ook spelers kunt treffen met een ELO van 2200 of hoger. Dat is natuurlijk heel leuk, al betekent het dat je af en toe ook kanonnenvoer kunt zijn (bijv. 0-4 tegen kampioen Stukkenjagers).

Al met al een geslaagd en gezellig toernooi en met het plan het volgend jaar nog beter te doen!