Vughtse Toren 1 begint de externe competitie met een gelijkspel

Op zaterdag 17 september hebben we gelijk gespeeld tegen Dubbelschaak-2 (Boxtel). We begonnen met een 1-0 voorsprong, doordat Evalina dinsdagavond haar vooruit gespeelde partij (bord 2) gewonnen had. Zaterdag liep het op verschillende borden stroef. Wim (bord 1) verloor in het eindspel een vrijpion uit het oog, waarna ook de partij verlopen was. Tom (bord 6) had aanvankelijk actief spel, miste een pionwinst, maar langzamerhand keerde het tij en verloor hij uiteindelijk een pion en al gauw daarna de partij.

Geert (bord 3) kon 1 of 2 pionnen winnen, maar vreesde voor de ruimte die zijn tegenstander hierdoor zou krijgen. Een remise volgde. Ook Hans (bord 4), Kees (bord 7) en Tammo (bord 8) speelden remise. Hans met enige pech, hij stond beter, maar kon eeuwig schaak niet voorkomen. Kees stond lang gedrukt, maar verdedigde taai en toen hij met zijn paard de open lijn kon sluiten, was een remise het resultaat. Tammo kon de open lijnen niet helemaal benutten en na afruil van de dames was ook hier een remise het gevolg.

Henk (bord 5) won een belangrijke pion, kreeg de torens van de tegenpartij op bezoek maar na een paardoffer was de winst binnen, waardoor na deze laatste partij de stand gelijk was.

 

De Vughtse Toren 1        – Dubbelschaak 2                                             4 – 4

  1. Viering,W.A.L.(Wim) – Heijstek,C.H.(Niels)                              0 – 1
  2. Getmanchuk,E.(Evelina) – Elzen van den,M.L.A.G.(Michel)   1 – 0
  3. Cruysen van der,G.C.G.M.(Geert) – Berkelmans,G.(Gilion)   ½ – ½
  4. Nijs de,J.A.F.(Hans) – Heijstek,H.(Hans)                                 ½ – ½
  5. Evert van,H.(Henk) – Kastelein,A.G.(Gerard)                           1 – 0
  6. Fürstenberg,M.T.(Tom) – Stiphout van,H.J.M.T.(Tom)            0 – 1
  7. Laat de,K.(Kees) – Reitsma,E.H.(Ebe)                                    ½ – ½
  8. Hagedoorn,T.(Tammo) – Meerkerk van,J.(Jaap)                    ½ – ½