Vughtse Toren-1 verliest nipt van HMC-3

Het was zaterdag 17 december weer een spannende wedstrijd waar bij het er lang naar uit zag dat het een gelijkspel zou worden. Maar het heeft niet zo mogen zijn. De gelijkmatige rating in de breedte bij HMC-3 heeft de doorslag gegeven.
 
Op bord 1 speelde Geert (met zwart) tegen een op papier sterkere tegenstander. Geert gaf geen krimp en kwam zelfs een tikkeltje beter te staan, maar niet genoeg voor de winst. Evelina (2, met wit) leek even wat minder te staan maar al gauw won ze een kwaliteit waarna ze het op een solide manier af maakte. Bij Henk (3) werd het evenwicht nooit verstoord en was de remise vrij snel een feit. Tom (4) had lang een betere stelling en hij speelde risicoloos op de winst. Helaas overzag hij een kwaliteitsverlies maar zijn stelling was nog zo goed dat vrij snel daarna remise een feit was.
Hans (5) speelde vol op de winst middels een stukoffer in ruil voor een open koningsstelling. De stelling was moeilijk te beoordelen en misschien was remise daarom de terechte uitslag. Kees (6) kreeg een topper tegenover zich die normaal op de hoge borden speelt. Kees verweerde zich kranig en stond eerst zelfs een gezonde pion voor. Door wat minder spel kwam hij uiteindelijk in een stelling met een pion minder en met tijdnood. Na lang zwoegen moest Kees zich helaas gewonnen geven. Tammo (7) had een mooie aanval over de koningsvleugel, maar overzag een paardvork, kon dit eerst wel pareren, maar moest hiervoor een paard geven. Ondanks nog even doorspelen, kon Tammo niets anders dan opgeven. Frits had zijn handen vol aan een bord vol pionnen. Lang stond het remise, maar door een verkeerde manoeuvre met zijn paard werd het toch nog spannend. Uiteindelijk werd het hier ook remise.
 
Na dit verlies is het erg moeilijk geworden om kampioen te worden. Hoewel, als we de rest winnen….