Vughtse Toren 1 verliest nipt van OSV-1

Op zaterdag 6 mei speelden we in en tegen Oss, OSV-1, de terechte kampioen. Zij hadden alle voorgaande wedstrijden al gewonnen en waren al kampioen. Wij konden niet meer degraderen, eigenlijk stond voor beide partijen niets meer op het spel.

Toch wilden we minimaal een gelijkspel, al was het alleen maar voor de statistieken: we zouden dan de enige zijn die niet heeft verloren van OSV-1….

We begonnen echter al met een nul: Tonnie, de vervanger van Tammo was ziek en we konden op zaterdagochtend geen andere speler vinden.

 

Onze tegenstander had flink in de opstelling geschoven, hun sterkste speler zat op bord 3 (uit angst voor Geert?!) en op bord 8 een speler met een rating van ruim boven de 1800 die normaal op 6 zit. Daar mocht Frits tegen spelen en na een vlotte opening koos Frits helaas voor een verkeerde afwikkeling en verloor.

Tom arriveerde met vertraging en met een jetlag uit Los Angeles, speelde daarom een rustige partij met een solide opzet, waarna zijn tegenstander remise aanbood. Op bord 1 speelde Geert remise (hij stond op dat moment beter), ook Kees (bord 6) speelde eenvoudig remise, allen in het achterhoofd dat niets op het spel stond.

Hans speelde een rustige partij waarbij hij steeds op kansen bleef loeren. Toen die zich aandeed in de vorm van een ondekbare pion greep Hans dit kleinood met beide handen aan en speelde de stelling vervolgens voortreffelijk naar de winst.

Henk speelde tegen de topspeler van OSV-1 (rating 2159). Hij koos bewust voor een wilde opening die kansrijk leek maar de tegenstander kende dit spel en counterde op het juiste moment. Een nul dus voor Henk maar wel een aardige partij om te zien, publicatie volgt later.

 

Evelina kwam in een gedrongen stelling uit de opening en haar tegenstander koos in het middenspel voor een kwaliteitsoffer. Het bleef gecompliceerd en na een onnodig weggeven van een loper keerden de kansen. De tijd drong echter en bij het spelen van zijn 40e zet ging de tegenstander van Evelina door zijn vlag.

 

Kortom, helaas een nipte nederlaag (4½-3½), waardoor we op de gedeelde 4e plaats geëindigd zijn. Een prima prestatie van dit team en er had meer in gezeten, dus volgend jaar beter!