Vughtse Toren 1 verliest wederom nipt, nu van Garde 2

Helaas hebben we dit keer nipt verloren in Soerendonk van Gardé 2.
Het begin was gunstig voor ons: Frits stond na 1 uur al een stuk voor en Tonnie (invaller voor Hans) stond een stuk voor (tegen 2 pionnen). Bij de overige partijen kon het nog alle kanten op. Nog voor half 3 kreeg Frits, na een paard ook nog een dame cadeau en zijn tegenstander hield het voor gezien (0-1)

Rond 3 uur stond Geert weliswaar een pion achter, maar de stelling was remise-achtig. Dit was ook zo bij Evelina. Wim stond volgens mij iets beter, Tonnie had nog steeds het stuk tegen 2 pionnen en Tom had een gelijke stelling. Kees stond onder zware druk, twee torens dreigden zijn stelling binnen te komen en Tammo had een mooie aanval. Maar toen blunderde de tegenstander van Tom en kon daardoor 4 zetten later opgeven (0-2). Wim had redelijk snel een solide stelling bereikt en kwam remise overeen (½-2½). Alles goed zover.

Kees kon niet anders dan zijn dame geven voor twee torens en toen ook nog een toren viel, was het over (1½-2½). Tonnie kon zijn voorsprong niet verder uitbouwen en moet berusten in resmise (3-2). Evelina dacht de knuppel in het hoenderhok te gooien, maar haar tegenstander werkte naar een stelling toe, waarbij Evelina een stuk verloor (3-3). Geert kon een pionnetje terugwinnen en toen was de remise snel beklonken (3½-3½).
De laatste partij was die van Tammo. Hij stond beter, maar verrekende zich in een kwaliteitsoffer. En na een marathonpartij zat er toch niets anders op dan op te geven (4½-3½).