Vughtse Toren 1 wint van EVS 1 (5-3)

Op zaterdag 11 maart speelden we thuis tegen EVS 1. We begonnen met een 2-0 voorsprong, omdat onze tegenstander maar 6 spelers kon opstellen: door de tegenstander strategisch ingezet (bord 2 en 3 leeg), dus Evelina en Henk hoefden niet eens te beginnen. Binnen anderhalf uur tekende Frits (met wit) voor de 3-0, dus het begin was goed.

Hans (met zwart) maakte een foutje en verloor een stuk, kon dit niet meer compenseren en moest opgeven (3-1). Met een prachtig combinatie maakte Geert (met zwart) het uit, tegen een tegenstander met een fors hogere rating (1934) (4-1).

Met nog drie partijen te gaan, moest een half puntje toch wel bereikbaar zijn?
Tom (wit), Kees (wit) en Tammo (zwart) hadden allen een remise-achtige stelling. Het zou toch moeten kunnen….

Helaas verloor Tom een belangrijke pion op d4 tegen de hoogst geklasseerde speler van EVS qua Elo (1943). Ook Kees kwam een pion achter en Tammo had een gecompliceerde stelling, dus toen vreesden we dat het toch…… De spanning was te snijden.

Tom moest een stuk geven en moest daarna zich gewonnen geven (4-2). Terwijl Kees zich moeizaam verdedigde maar zich toch gewonnen moest geven, kreeg Tammo een steeds betere stelling. Tammo kreeg een vrijpion op de h-lijn en na een strategische afruil van een toren, gaf zijn andere (zwarte) toren op de tweede rij de doorslag! Victorie: 5-3.